ZDRAVOGIBLJIVOLAHKOTNO

ZDRAVO
GIBLJIVO
LAHKOTNO

Preplet dveh metod

TERAPIJA V PREPLETU DVEH METOD

Sem

certificirana informoterapevtka

učiteljica AEQ metode® 2. stopnje

učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje

Metodi AEQ in informoterapija sta na prvi pogled različni, a ju pri svojem delu naravno prepletam. Pravzaprav druga drugo dopolnjujeta. Sta popolnoma naravni, neboleči. Z informoterapijo raziskujemo stanje v telesu: iščemo slabe živčne prevodnosti v hrbtenici in s tem slabše delovanje organov. To potem izboljšujemo z informiranimi ploščicami. Hkrati pa z metodo AEQ pripomorem k ohranjanju izboljšanega stanja, k sproščanju kronično napetih mišic. Sproščanje omogoči boljšo komunikacijo med možgani in organi, izboljša parasimpatični način delovanja, zato se lažje vzpostavi homeostaza.

Pri metodi AEQ učenca s pomočjo vaj učimo sproščanja kronično napetih mišic, ki so vzrok nepravilnega gibanja in zato bolečin. Nauči se pravilnega dihanja, navsezadnje je tudi slabo dihanje vzrok mnogim težavam. Med pogovorom s stranko in učenjem vaj ta lahko ozavesti globlje travme, ki so največkrat vzroki za težave in bolezni, ali pa se spoprime z novejšimi poškodbami in tako prepreči kronične težave. Ob rednem izvajanju vaj se stanje postopoma, a trajno izboljšuje, gibanje pa postaja naravno in sproščeno.

Pri informoterapiji pa prek energetskega in funkcionalnega merjenja ter spektralne analize ‘odčitamo’ telesno stanje. S pomočjo medija za prenos informacij (čip, ploščice) stanje postopoma uravnovešamo in tako izboljšujemo tudi vsesplošno počutje.