ZDRAVOGIBLJIVOLAHKOTNO

ZDRAVO
GIBLJIVO
LAHKOTNO

Informoterapija

Informiranost telesa ne pomeni ‘uniformiranosti’

Informodiagnostika je v Sloveniji alternativna diagnostična metoda, v Rusiji in Ukrajini pa del uradne medicine. Njeni začetki segajo tri desetletja nazaj, ko so jo razvili za spremljanje zdravstvenega stanja astronavtov. Zaradi svoje učinkovitosti je kmalu postala vsesplošno uporabna. Prvi jo je leta 1989 opredelil ukrajinski znanstvenik Zenovij Dmitrović Skripnjuk. Izhajal je iz domneve, da vse bolezni v telesu nastanejo zaradi prekinjene celične in medcelične komunikacije. Ta komunikacijska motnja največkrat nastane zaradi prisotnosti bakterij, virusov, glivic in zajedavcev, pa tudi organskih topil, kemičnih dodatkov, težkih kovin, pesticidov in izpostavljenosti elektronskim napravam.

Informoterapija proučuje informacije o fizioloških, biokemijskih in patoloških procesih v telesu. Pridobi jih, kodira, shrani. Z njeno pomočjo lahko preprečimo razvoj patološkega stanja ali ga diagnosticiramo ter zdravimo.

Za diagnosticiranje uporabljamo mikrogenerator Diacor, v katerem so shranjene informacije o biološki pogostosti zdravih celic. Generator “spominja” celice, kako lahko ponovno pravilno delujejo. Informacije ali zdravilno informativno komunikacijo organizem prenaša z enim od jezikov celic, ki ga razume tudi naprava. Ta pridobljene informacije procesira in z njimi ugotavlja delovanje našega organizma.

Diagnostični pregled, ki traja 90 minut, zajema:

• Energijsko analizo – merjenje energijskega potenciala celotnega telesa, organov, živčevja in energijskih centrov.
• Voll metodo – funkcionalno merjenje najpomembnejših sistemov in organov (limfa, pljuča, debelo črevo, živčni sistem, cirkulacija, imunski sistem, organske degeneracije, srce, tanko črevo, jetra, trebušna slinavka, sklepi, vezivna tkiva, želodec, žolč, ledvice, urogenitalni organi).
• Spektralno analizo; globlja analiza obstoječih in latentnih (prikritih) težav.

Na podlagi informodiagnostike za vsakogar posebej določimo informacije za urejanje težav. Shranimo jih na medij (vodo, čip, ploščice), po enem mesecu pa pregled ponovimo. Ta nam pokaže, ali smo bili uspešni in na katerem področju, saj nas to vodi v nadaljnje diagnosticiranje še globljih težav, če je to potrebno.

S pomočjo informoterapije telo potrebuje 1 do 3 mesece, da vzpostavi ravnovesje.

Prednosti informoterapije

• ne povzroča alergij
• je neinvazivna in neboleča
• nima negativnih stranskih učinkov
• ne povzroča zasvojenosti
• nima negativnega vpliva na druge organe, tkiva in sisteme

Informoterapija je uspešna pri številnih težavah. Izmenjava informacij na celični ravni poveča zmogljivost različnih organov in organskih sistemov.

Vedno znova ugotavljam, da ko oseba pride na diagnostični pregled, poleg težav, zaradi katerih je prišla, odkrivava tudi še druge težave. Šele takrat si nameni čas, se ustavi, prisluhne svojemu telesu. Razmisli in usklajujejo dejanske občutke. Si prizna nekaj, kar je do sedaj skrivala v sebi. Odgovore, ki jih je prej preslišala, da bi sledila hitremu tempu in vsem opravilom, dobi v sebi, iz telesa. Po mesecu ali dveh po terapiji ugotavlja, da ima več energije, se bolje počuti, trdno spi, je manj napeta.

Kadar naše telo ni v ravnovesju, smo prenapeti, živčni, utrujeni, nejevoljni, vse nas moti. Ko te znake preslišimo, pa telo stopnjuje signalizacijo – neprijetnosti, nelagodje, bolečine so čedalje neprijetne.

Tudi sama se učim poslušati se, zato znam začutiti, ko pretiravam.