Spletni AEQ program za odpravo kroničnih stanj

Podrobnosti dogodka

 • Datum in čas :

Kronične težave so vsa stanja, ki vztrajajo v našem življenju daljše obdobje in jih nismo znali na primeren način urediti, ko so bila še akutna. Govorimo o kroničnih bolečinah, kronični utrujenosti, depresiji, izgorelosti, strahu, žalosti, nemoči,…

Datum začetka:

09.01.2023, ponedeljek začnemo ob 19:30 uri z uvodnim predavanjem, naslednje dni bo program potekal od ponedeljka do petka, ob 20:00 uri

Ura:

20:00 do 20:30 prijavo na delavnico vam pošljem na vaš e-mail 5 min prej (19:55) po delavnici bom cca 15 min odgovarjala na vaša vprašanja

Lokacija:

ZOOM

Cena:

120 EUR

 

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do petka, od 20:00 do 20:30

Začnemo v ponedeljek, 09.01.2023 z uvodnim predavanjem. Pred pričetkom vam pošljem obvestilo in link za prijavo na ZOOM. Zaključimo 27.01.2023. Skupaj bomo 15 druženj po cca 45 min.

Prijave so obvezne.

Prijavo potrdite s plačilom na TRR: SI56 0315 2100 0409 671 (Lidija Jakljevič s.p., Ulica pod kostanji 11, 8330 Metlika)

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

   

  Ena težjih nalog vsakega posameznika je vzpostavitev zdravega in funkcionalnega občutka o sebi. Navadno ljudje namenjamo svojo pozornost stvarem, za katere menimo, da nam bodo prinesle izpolnitev in srečo. Pri tem pa največkrat spregledamo znake in govorico lastnega telesa, kar nas prej ali slej privede do nam nerazumljivih (ker nismo prepoznali opozoril telesa že pred zavedanjem težav) kroničnih fizičnih in/ali psihičnih težav. Naša podzavest vpliva na naša emocionalna stanja in njihov razvoj, razpoloženje, čutenje, vedenje. V primeru emocionalne ali fizične travme se travmatična občutja na nek način izklopi in korteks jih potisne v podzavest. Kar vodi v razvoj senzorno motorne amnezije (SMA). Zaradi le-te postane oseba dobesedno odrezana od dela svojega telesa in nezavedno prisiljena k temu, da ignorira, kaj ji sporoča telo, ter vedno bolj živi v zamrznjenem ali paraliziranem stanju. Na ta način se težka doživetja, dogodki, bolečine potlačijo in ostanejo v podzavesti, javljajo pa se nam v obliki kroničnih težav, paničnih napadov, anksioznosti, fobij, vračanja spominov,… Svoje občutke lahko blokiramo na različne načine in za različno časovno obdobje in sicer kratkotrajno, dolgotrajno ali za vedno, odvisno od intenzivnosti in vzroka bolečih občutkov. Kljub temu, da se potlačenih spominov ne zavedamo, organizirajo naše vsakdanje življenje kot nenehno menjavanje razpoloženja, nemirnost, nenehna aktivnost, ki odvračajo pozornost od neprijetnih, nezavednih spominov. Odprava napetosti v telesu, ki so posledica potlačenih spominov, je možna skozi izvajanje AEQ vaj in verbalno analizo občutkov, ki jih vaja poveča in pomaga odkriti. Vse te blokade energije lahko prek vaj AEQ zaznamo kot razne občutke, ki so lahko ostri, topi, boleči in se nahajajo v različnih delih telesa, ker energija teče po celem telesu in lahko posledično naleti na blokado kjerkoli. To nas vodi v nejasno komunikacijo znotraj nas sami in naprej v konflikte, napetosti, entropijo. Zato nas telo nanjo opozarja z bolečinami in neprijetnimi občutki v različnih oblikah in nam nerazumljivih situacijah. Ko se z rednim izvajanjem AEQ vaj začnemo bolje prepoznavati, čutiti, odpirati, pozornost namenjati svojim čustvom, mislim, načinom dojemanja zunanjega in notranjega sveta, telesnim senzacijam, gremo lahko v novo smer bolj samostojno in svobodno. Kadar vzpostavimo dober stik s telesom, zmoremo prek telesnih senzacij pravočasno razbrati svoje notranje dogajanje oz. potrebe in zaživeti bolj kvalitetno, saj nam integracija zavednega in nezavednega omogoči urejanje in spreminjanje navad in dejanj, iz takšnih, ki nam ne prinašajo želenih rezultatov v takšne ki nam prinašajo željene rezultate in to nas posledično pelje v umiritev notranjih psiho-organskih stanj.

   

  Bistvo AEQ metode je zorenje some, ki poteka po sledečem zaporedju: energija omogoča pozornost, pozornost omogoča učenje, učenje omogoča razumevanje, razumevanje omogoča sprejemanje trenutnega stanja, sprejemanje omogoča spreminjanje potrebnega, kar je pogoj za napredek. Proces zorenja lahko poteka po zgoraj navedenem zaporedju, če vlagamo svoj čas in pozornost vanj. Ti dve vrednosti nam omogočata prepoznati kvaliteto posameznega giba iz katerega lahko ‘preberemo’ svojo preteklost oz. ujetosti v njej. Če delamo gib počasi in z zanimanjem zaznamo določeno neurejenost bodisi pri krajšanju ali daljšanju mišic v obliki tresenja, cukanja, preskakovanja, česar pri hitro izvedenem gibu in s pozornostjo nekje drugje ne opazimo. Ta neurejenost sproži v nas triger, ki ga začnemo povezovat z določenimi občutki, čustvi. Nato iščemo ‘krivca’ ki mu bi lahko ves ta naval čustev pripisali. Izgovore najdemo v vaji, v učitelju,… in v raznih zunanjih okoliščinah. A če si vzamemo dovolj časa za analizo tega stanja, sčasoma najdemo tega ‘krivca’, ki ga imenujemo resnica, v nas samih. Namreč globoko potisnjena boleča resnica prihaja na plano prek neučinkovitega gibanja in dihanja. Saj smo morali to bolečo resnico z mišičnim tonusom in nefunkcionalnem dihanjem ograditi, da ni mogla priti do zavesti, ker ne bi preživeli, saj je preveč bolelo. In te bolečine nas je strah, da bi zopet prišla na plano, zato se nam izvajanje vaj upira. A ko proces zorenja nadaljujemo s sprejemanjem resnice in temu primerno postopoma spreminjamo naše vedenje, nas to vodi v napredek na vseh področjih našega življenja. Opazimo, da delamo isti gib bolj gladko, lahkotno, igrivo, porabljamo manj energije, ker smo vanj vlagali del svoje pozornosti in časa. Nagrada za to delo je višja čustvena zrelost in svoboda.

  Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ dihalnih vaj® in teorije.

  Za 30 min se bomo povezali prek aplikacije ZOOM. Vodila vas bom izbrano AEQ vajo ali dihalni protokol za tisti dan, zraven bo sledila razlaga, na koncu delavnice pa bom odgovarjala na vaša vprašanja. AEQ vaje bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, kar zna biti pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaj in programa. Poleg dobite natančen opis vaj v pdf formatu, da jih boste lahko izvajali, raziskovali sami in bolje spoznavali svoje nezavedne vzorce, ki povzročajo neželene rezultate.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ dihalnih vaj prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in primerno z vztrajnostjo napredovali in sproščali napetosti, ki vam povzročajo neučinkovito dihanje, bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24 h.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Delavnico vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

  Učenka AEQ metode® 4./1

  Učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

  Mobi: 031 348 102,

  Mail: lidija.jakljevic@gmail.com