Spletni AEQ program za dvig čustvene zrelosti

Podrobnosti dogodka

 • Datum in čas :

Vdih pomeni začetek življenja, izdih pa konec, proces med tema dvema fazama se imenuje življenje. Sami smo odgovorni ali ga bomo preživljali zaradi nizke čustvene zrelosti in neučinkovitosti ali urejali potrebno in živeli v polnosti.

Datum in čas : 

06.03.2023 19:00 – 31.03.2023 20:00

06.03.2023, ponedeljek začnemo ob 18:30 uri z uvodnim predavanjem, naslednje dni bo program potekal od ponedeljka do petka, ob 19:00 uri

Ura:

19:00 do 19:30 prijavo na delavnico vam pošljem na vaš e-mail 5 min prej (18:55) po delavnici bom cca 15 min odgovarjala na vaša vprašanja

Lokacija:

ZOOM

Cena:

170 EUR

 

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do petka, od 19:00 do 19:30

Začnemo v ponedeljek, 06.03.2023 z uvodnim predavanjem. Pred pričetkom vam pošljem obvestilo in link za prijavo na ZOOM. Zaključimo 31.03.2023. Skupaj bomo 20 druženj po cca 45 min.

Prijave so obvezne.

Prijavo potrdite s plačilom na TRR: SI56 0315 2100 0409 671 (Lidija Jakljevič s.p., Ulica pod kostanji 11, 8330 Metlika)

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

   

  V kolikor opažate, da vaše življenje ni takšno kot bi želeli, se vrtite v začaranem krogu, vas vabim na program AEQ za dvig čustvene zrelosti in učinkovitosti, kjer boste prepoznavali podzavestne vzorce, ki vas delajo neučinkovite.

  Na programu boste prepoznavali vaše dihalne vzorce, kaj je razlog zanje, ukvarjali se bomo tudi s tematiko čustvene zrelosti, katera čustva ne znate učinkovito izraziti in vas to stanje spravlja v nemoč, posledično pa vodi v kronične težave, tako fizične kot psihične (glavoboli, slaba prebava, stres, moten spanec, nespečnost, kronična utrujenost, slabša zbranost, slabi odnosi, PMS, jeza, žalost, strah pred prihodnostjo, sovraštvo, zamere, krivda, ljubosumje, potrtost, otrplost, …)

  Ves čas nekaj delamo, se pravi ustvarjamo rezultate. Koliko krat se pri tem vprašamo o učinkovitosti oz. neučinkovitosti naših dejanj?

  Imamo polne urnike, dnevi so nam prekratki, število dogodkov, ki jih moramo opraviti v enem dnevu se veča. To imenujemo sodobni način življenja oz. sodobna družina. Poleg zahtevnega dela v službi, so tu še otroci, za katere moramo poskrbeti, zraven sodijo tudi športne aktivnosti staršev in otrok, razna domača opravila: kuhanje, čiščenje,… in potem utrujeni ‘pademo’ pred TV ali telefon, nato še v posteljo, da si ‘spočijemo’ po napornem dnevu. Kaj hitro se tega navadimo in vsa ta dejanja opravljamo že avtomatsko. V vsej tej naglici, nimamo časa, ne volje opazovati in razmišljati o povezavah, ki vplivajo na naše gibanje, delo in življenje, saj nam zmanjka pozornosti, da bi lahko svoja dejanja nadzorovali. Nenehno brezglavo hitimo. Ko tega ni več v takšni meri (upokojitev, odrasli otroci, bolezni, nesreče…) se ne znajdemo več, nekaj nam manjka, saj smo navajeni, da se ‘dogaja’, da ves čas nekaj počnemo. Obilje energije nam to omogoča nekaj časa, vedno bolj pa čutimo neprijetnosti, napetosti, bolečine, jezo, nezadovoljstvo, strah, tesnobo, razočaranje, premlevamo o problemih,…ki so posledica naše neurejenosti in temu primerne neučinkovitosti. Da so ljudje v preteklosti lahko preživeli in se razvijali, so morali biti dovolj učinkoviti. Novorojenček potrebuje za učinkovito odraščanje starše, ki poskrbijo zanj, dokler ne doseže stopnje razvoja, da lahko sam poskrbi zase. Tukaj nastane že težava, saj starši zaradi pritiskov v katerih živijo, niso več učinkoviti pri svojih dejanjih in otrok začne prevzemati njihove vzorce in mu je ta primarni evolucijski razvoj že delno odvzet, saj je količina učenja, ki omogoča učinkovitost, vedno manjša. Otroci niso več tako kreativni, razigrani, ker jim starši ne damo časa in možnosti za raziskovanje, občudovanje,…

  Konstantna neučinkovitost nas pripelje do težav vseh vrst, zato nas na nek način prisili, da se ustavimo, razmislimo in poiščemo rešitev. Le-to nam ponuja AEQ metoda, kjer se prek vaj učimo povrniti izgubljene sposobnosti, da z manj truda in več občutka, znanja in radovednosti pridemo do urejenega, kompleksnega in učinkovitega gibanja in naučeno prenašamo tudi na druga področja našega življenja. Tako postajamo z leti boljši, modrejši in učinkovitejši, kar je ključno za življenje, rast, veselje, svobodo, želje, cilje. Na tak način ‘prerastemo’ stare neučinkovite vzorce, ki so nas pripeljali v težave. Namesto o problemih razmišljamo o rešitvi, saj ciljno mišljenje spremeni probleme, ki črpajo energijo, v cilje, ki polnijo z energijo. Tako pridemo do več energije ki nam omogoča več pozornosti, učenja, da postajajo naša dejanja učinkovita in naši rezultati željeni.

  Vprašanje kako izboljšati učinkovitost dejanj in zmanjšati trud, je ključ do uspeha. Ta nas vodi v kvalitetnejše, urejene odnose v družini in službi in z višanjem spretnosti mišljenja ne postajamo vedno večji sužnji sistema, ki nas vsak dan bolj potiska v entropijo, ampak ohranjamo osebno svobodo.

  Bistvo AEQ metode je zorenje some, ki poteka po sledečem zaporedju: energija omogoča pozornost, pozornost omogoča učenje, učenje omogoča razumevanje, razumevanje omogoča sprejemanje trenutnega stanja, sprejemanje omogoča spreminjanje potrebnega, kar je pogoj za napredek. Proces zorenja lahko poteka po zgoraj navedenem zaporedju, če vlagamo svoj čas in pozornost vanj. Ti dve vrednosti nam omogočata prepoznati kvaliteto posameznega giba iz katerega lahko ‘preberemo’ svojo preteklost oz. ujetosti v njej. Če delamo gib počasi in z zanimanjem zaznamo določeno neurejenost bodisi pri krajšanju ali daljšanju mišic v obliki tresenja, cukanja, preskakovanja, česar pri hitro izvedenem gibu in s pozornostjo nekje drugje ne opazimo. Ta neurejenost sproži v nas triger, ki ga začnemo povezovat z določenimi občutki, čustvi. Nato iščemo ‘krivca’ ki mu bi lahko ves ta naval čustev pripisali. Izgovore najdemo v vaji, v učitelju,… in v raznih zunanjih okoliščinah. A če si vzamemo dovolj časa za analizo tega stanja, sčasoma najdemo tega ‘krivca’, ki ga imenujemo resnica, v nas samih. Namreč globoko potisnjena boleča resnica prihaja na plano prek neučinkovitega gibanja in dihanja. Saj smo morali to bolečo resnico z mišičnim tonusom in nefunkcionalnem dihanjem ograditi, da ni mogla priti do zavesti, ker ne bi preživeli, saj je preveč bolelo. In te bolečine nas je strah, da bi zopet prišla na plano, zato se nam izvajanje vaj upira. A ko proces zorenja nadaljujemo s sprejemanjem resnice in temu primerno postopoma spreminjamo naše vedenje, nas to vodi v napredek na vseh področjih našega življenja. Opazimo, da delamo isti gib bolj gladko, lahkotno, igrivo, porabljamo manj energije, ker smo vanj vlagali del svoje pozornosti in časa. Nagrada za to delo je višja čustvena zrelost in svoboda.

  Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ dihalnih vaj® in teorije.

  Za 30 min se bomo povezali prek aplikacije ZOOM. Vodila vas bom izbrano AEQ vajo ali dihalni protokol za tisti dan, zraven bo sledila razlaga, na koncu delavnice pa bom odgovarjala na vaša vprašanja. AEQ vaje bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, kar zna biti pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaj in programa. Poleg dobite natančen opis vaj v pdf formatu, da jih boste lahko izvajali, raziskovali sami in bolje spoznavali svoje nezavedne vzorce, ki povzročajo neželene rezultate.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ dihalnih vaj prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in primerno z vztrajnostjo napredovali in sproščali napetosti, ki vam povzročajo neučinkovito dihanje, bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24 h.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Delavnico vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

  Učenka AEQ metode® 4./2

  Učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

  Mobi: 031 348 102,

  Mail: lidija.jakljevic@gmail.com