Program za odpravo kroničnih stanj, april 2023

Podrobnosti dogodka

 • Datum in čas :

Program za odpravo kroničnih stanj

Kako sem, zakaj sem tako kot sem? Kaj je potrebno spremeniti, da bom boljše?

Kakšen je vaš odziv na stresne dogodke? Odreagirate s strahom, bojem, begom, zamrznitenim odzivom, ki je primerne ali pretirane intenzitete? Vsak pretiran odziv sproži v nas močnejšo aktivacijo simpatičnega načina delovanja avtonomnega živčnega sistema, kar se odraža v pomankanju življenjske energije in potenciala, ter nas potiska v vedno večje kronične težave vseh vrst in naše življenje postaja vedno bolj težko, naporno, zahtevno.

Na programu se boste učili kako počasi spreminjati celotno somo in oblikovati novo normalno stanje, ki temelji v večini na parasimpatičnem načinu in redkeje, ko je potrebno nekaj urediti, na simpatičnnem in to nam omogoča izhod iz kroničnih stanj in posledično bolj kvalitetno življenje.

Datum začetka:

02.04.2023, nedelja, ob 19:00 uri (uvodno predavanje),

nadaljujemo v ponedeljek, 03.04.2023, ob 20:00 uri

Ura:

20:00 do 20:30 prijavo na delavnico vam pošljem na vaš e-mail 5 min prej (19:55) potem pa bom odgovarjala na vaša vprašanja

Lokacija:

ZOOM

Cena:

200 EUR

Delavnice bodo potekale od nedelje (razen 9.4.2023) do petka, sobote so proste, od 20:00 do 20:30h

Začnemo v nedeljo, ob 19:00 uri z uvodnim predavanjem in nadaljujemo v ponedeljek, 03.04.2023 z AEQ vajami in dihalnimi protokoli ob 20:00 uri. Pred pričetkom vam pošljem obvestilo in link za prijavo na ZOOM. Zaključimo v sredo, 26.04.2023. Skupaj bomo 20 druženj po 45 min, plus 1 uvodno predavanje.

Prijave so obvezne, prijavite se na e-mail:  lidija.jakljevic@gmail.com

Prijavo potrdite s plačilom na TRR: SI56 0315 2100 0409 671 (Lidija Jakljevič s.p., Ulica pod kostanji 11, 8330 Metlika)

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

  Kronične težave so vsa stanja, ki vztrajajo v našem življenju daljše obdobje in jih nismo znali na primeren način urediti, ko so bila še akutna. Govorimo o kroničnih bolečinah, kronični utrujenosti, depresiji, izgorelosti, strahu, žalosti, nemoči, neurejenih odnosih…, vsa stanja, ki jim kronično primanjkuje naše pozornosti.

  Otrok prekopira že med nosečnostjo materin avtonomni živčni sistem -AŽS, in se po njem ravna celo življenje. Delovanje AŽS poteka tako, da po hrbtenjači prihajajo informacije iz telesa v talamus in hipotalamus, kar imenujemo nevrocepcija. Le ta nam omogoča prepoznavanje okolja kot varnega, nevarnega, ogrožujočega. Iz občutkov iz telesa talamus odredi ali bo aktiviral simpatični (okolica nas ogroža, smo nemočni, zato se zmanjša raven življenjske energije in potenciala v zavesti, saj gre ves potencial v skeletne mišice in trebušno votlino, boj ali beg), parasimpatični (v okolici se počutimo varno, zato se poveča raven življenjske energije in potenciala v zavesti, poveča se delovanje čelnega režnja, kognitivnega razmišljanja, kreativnosti, zato smo boljši v vsem kar počnemo) ali zamrznitveni (v ogrožujoči okolici se ne moremo boriti ali pobegniti) odziv AŽS. Če ima mati pretirano aktiviran simpatični način delovanja, bo za otroka ta način normalen, ker se mora materi maksimalno prilagoditi, saj je življenjsko odvisen od nje in za to ceno ustvari senzorno motorno amnezijo – SMA, da ga mati sprejme in zanj skrbi. Tako otrok parasimpatičnega načina delovanja AŽS, ki bi bil nujno potreben za rast in razvoj telesnih in možganskih funkcij, sploh ne razvije (SMO) ali le delno in s SMA nenaravno stanje prikrije. Otrok dojema sebe in okolico enako kot mati. Tako že zelo zgodaj razvije SMA, ustvari potrebno SMI, da lahko živi v nenaravnem okolju, ki mu preprečuje biti avtentičen, to je biti spontan, igriv, kreativen,…

  Takšni odrasli osvojijo simpatični odziv kot normalen in imajo odpor in strah do parasimpatičnega stanja, saj se takrat počutijo nemočne, preobčutljive, izpostavljene, razgaljene.

  Z AEQ metodo lahko spreminjamo stanje od temeljev naprej in tako vplivamo trajno na delovanje podzavesti, zavesti in na zadnje tudi telesa, urejamo celotno somo. Počasi dvigujemo čustveno zrelost, najprej na zavestni, nato še na podzavestni ravni, ki nam omogoča podaljševanje parasimpatičnega stanja. Tako ustrezno razvijamo čustveno učinkovitost in vplivamo nase in na okolico tako, da urejamo potrebna stanja, ki nam povzročajo stres in zmanjšujejo neravnovesje, s primerno uporabo življenjske energije in potenciala. Čutimo, da naša dejanja štejejo, da imamo pomen in vpliv na okolico, da lahko poskrbimo zase, da smo v redu. Tako smo lahko vedno več časa v parasimpatikusu, ustvarjamo urejeno senzorno-motorno povratno zanko, tako tudi naš AŽS deluje veno bolj pravilno, to pomeni, ustrezno glede na situacijo v kateri se nahajamo (simpatikus/parasimpatikus).

  Z rednim izvajanjem vaj izboljšamo počutje, odpravimo bolečine in postanemo boljši in učinkovitejši pri vsakdanjih dejavnostih.

  Program je primeren tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje sebe in svojih odzivov.

   

  Vaje bom vodila vsak dan od nenelje (razen 9.4.2023) do petka, ob 20:00 uri. Za 45 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM. Prvi dan vam bom predstavila program in potek dela, ostale dni vas bom vodila izbrano AEQ vajo, ki jo boste izvajali cca 30 min, cca 15 min pa bom odgovarjala na vaša vprašanja. Učili se boste AEQ vaje in dihalne protokole, katere bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, ker zna biti pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Poleg dobite natančen opis vaj v pdf formatu.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ vaj prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do AEQ vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in primerno z vztrajnostjo napredovali in sproščali napetosti, ki vam povzročajo bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24 h. Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Delavnico vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica AEQ metode®  3. stopnje

  Učenka AEQ metode®  4./2 stopnje

  Učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

  Učiteljica AEQ odnosov® 1. stopnje

  Tel: 031 348 102,

  E-mail: lidija.jakljevic@gmail.com