5-tedenski on-line program AEQ dihanja

Podrobnosti dogodka

This event finished on 16 december 2021

V kolikor opažate katere od spodnjih znakov nefunkcionalnega dihanja, kot so:

 • Dihate skozi usta
 • Navpično, z rameni – prsno
 • Plitvo, v zgornjo tretjino pljuč
 • Slišno dihanje v mirovanju
 • Pretirano zehate
 • Pogosto vzdihujete
 • Smrčite
 • Spalna apnea
 • Moten spanec, nespečnost
 • Nočne more
 • Simptomi astme (pogosto med 3. in 5. uro zjutraj)
 • Potreba po uporabi stranišča okoli 6. ure zjutraj
 • Jutranja utrujenost
 • Suha usta, zamašen nos, kihanje, kašljanje, pomanjkanje sape ob zbujanju
 • glavoboli
 • slab zadah
 • prehladi
 • slaba prebava
 • stres
 • kronična utrujenost
 • slabša zbranost
 • čutili okusa in vonja ne delujeta pravilno,…

Vas vabim na ZOOM delavnico:

 

Datum začetka:

08.11.2021 (uvodno predavanje)

Ura:

20:30 do 21:00 prijavo na delavnico vam pošljem na vaš e-mail 10 min prej (20:20), in v tem času bom odgovarjala na vaša vprašanja

Lokacija:

ZOOM

Cena:

170 EUR

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do četrtka, 5 tednov od 20:20 do 21:00

Začnemo v ponedeljek, 08.11.2021 z uvodnim predavanjem ob 20:20 uri. Pred pričetkom vam pošljem obvestilo in link za prijavo na ZOOM. Zaključimo 16.12.2021. Skupaj bomo 20 druženj po 40 min, plus uvodno predavanje.

Prijave so obvezne.

Prijavo potrdite s plačilom na TRR: SI56 0315 2100 0409 671 (Lidija Jakljevič s.p., Ulica pod kostanji 11, 8330 Metlika)

Število mest je omejeno.

V kolikor po prvih treh dneh sodelovanja ugotovite, da vam program ne ustreza, vam ponujam možnost vrnitve prijavnine.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

  Dihanje ni le primarna funkcija, ki se izvaja avtomatsko, ampak kompleksna in pomembna življenjska funkcija, ki definira naše počutje in zdravje. Pretežni del prebivalstva jo dojema kot avtomatično in ji zato ne namenjajo kaj dosti pozornosti.

  Opazujem ljudi kako dihajo in lahko rečem, da nisem videla osebe, ki bi dihala funkcionalno, vodoravno-horizontalno, to je skoz nos, tako, da ramena in vrat ob vdihu/izdihu mirujeta, ob vdihu čutimo širjenje telesa v okolico vodoravno/vstran, kar pomeni, da gredo rebra v levo in desno, hrbtne mišice se rahlo napnejo, trebušne so sproščene, diafragma se napne, ob izdihu čutimo kot bi se zožili, trebušna votlina se napne, diafragma se sprosti, prsni koš se stisne, hrbet je sproščen. Ob tovrstnem dihanju je naša telesna obremenitev znotraj naših zmožnosti, zahtevnost manjša kot naša gibalna inteligenca, naša dejanja opišemo z besedami prijetno, lahkotno, igrivo, ZNAMO.

  Opazim le različne vrste, kombinacije navpičnega dihanja. Kar pomeni, premikanje ramen ob vdihu gor, ob izdihu dol, napet vrat ob vdihu, sproščen ob izdihu, napeta trebušna votlina ob vdihu, in sproščena ob izdihu, plitvo dihanje v zgornji del pljuč, trebušna votlina je na miru, se ne premika, dihanje skozi usta, … Navpično dihanje pomeni, da je naša telesna obremenitev nad našimi trenutnimi zmogljivostmi in gibalno inteligenco, premagujemo sami sebe, imamo nered v sebi, svoja dejanja opišemo kot ZMOREMO, saj je glavna zahteva učinkovita poraba časa – število dogodkov, odločitev, dejanj, ki jih moramo opraviti v enem dnevu se veča, kar povzroča visok pritisk, ta pa visok mišični tonus in to povzroči omejeno ekspanzijo trupa. Mišice, ki bi ob vdihu in izdihu morale pulsirati, ostanejo kronično prenapete, in dihanje postaja vedno bolj omejeno.

  Pravilno dihanje je posledica primernega nadzora, ki se ga je moč ponovno naučiti, ne pa se vanj prisiliti. Učenje pa zahteva svoj čas (3 do 10 mesecev) in pozornost.

  Učinkovitega dihanja se učimo z AEQ dihalnimi vajami in protokoli, s katerimi višamo raven CO2 v krvi in pljučih in tako spreminjamo občutljivost centra za nadzor dihanja. Tako s spreminjanjem svojega dihanja in gibanja, spreminjamo svoja dejanja iz ZMOREM v ZNAM.

  V kolikor se želite naučiti funkcionalnega dihanja, vas vabim na 5-tedenski sklop zoom AEQ delavnic dihanja.

   

  AEQ metoda® je metoda skozi katero se s pomočjo izvedbe vaj naučimo pravilnega, lahkotnega dihanja in gibanja, odpravljanja bolečin, nadzora nad mišicami in posledično tudi nad življenjem.

  Z učenjem AEQ metode® se naučimo zaznati svojo napačno držo, neučinkovito dihanje in spremeniti škodljive, boleče gibalne in dihalne vzorce. S tem odpravimo bolečine v mišicah, ki nam onemogočajo kvalitetno dihanje, hkrati pa povečamo svojo gibljivost, koordinacijo in ravnotežje.

  AEQ vaje niso namenjene krepitvi mišic, ampak občutenju in postopni sprostitvi prenapetih in bolečih mišic.

  AEQ gibi so lahkotni, neboleči in učinkoviti pri odpravljanju bolečin, primerni za vsakogar. Z rednim izvajanjem AEQ dihalnih vaj izboljšamo dihanje in posledično počutje, odpravimo bolečine, in postanemo boljši in učinkovitejši pri vsakdanjih dejavnostih.

  Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ dihalnih vaj® in teorije.

   

  Vaje bom vodila vsak dan od ponedeljka do četrtka, ob 20:20 uri . Za 40 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM. Prvi dan vam bom predstavila metodo in potek dela, ostale dni vas bom vodila izbrano AEQ vajo, ki jo boste izvajali cca 30 min, 10 min pa bom odgovarjala na vaša vprašanja. Učili se boste štiri AEQ vaje, in štiri dihalne protokole, katere bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, ker zna biti pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Poleg dobite natančen opis vaj v pdf formatu, da boste lahko v dneh, ko se ne bomo videli, to je petek, sobota, nedelja, izvajali, raziskovali vaje sami, da jih bolje spoznate.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ dihalnih vaj prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in primerno z vztrajnostjo napredovali in sproščali napetosti, ki vam povzročajo neučinkovito dihanje, bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24 h.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Delavnico vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica 3. stopnje AEQ metode®

  Učiteljica AEQ dihanja® 1. stopnje