4 tedenski sklop AEQ on-line delavnic

Podrobnosti dogodka

This event finished on 24 februar 2022

Datum začetka:

31.01.2022, ob 20:00 uri (uvodno predavanje)

Ura:

20:00 do 20:30 prijavo na delavnico vam pošljem na vaš e-mail 10 min prej (19:50), in v tem času bom odgovarjala na vaša vprašanja

Lokacija:

ZOOM

Cena:

140 EUR

 

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do četrtka, 4 tedne od 19:50 do 20:30

Začnemo v ponedeljek, 31.01.2022 z uvodnim predavanjem ob 20:00 uri. Pred pričetkom vam pošljem obvestilo in link za prijavo na ZOOM. Zaključimo 24.02.2022. Skupaj bomo 16 druženj po 40 min, plus uvodno predavanje.

Prijave so obvezne.

Prijavo potrdite s plačilom na TRR: SI56 0315 2100 0409 671 (Lidija Jakljevič s.p., Ulica pod kostanji 11, 8330 Metlika)

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko spodnjega obrazca:

   

  AEQ metoda® je metoda skozi katero se s pomočjo izvedbe vaj naučimo pravilnega, lahkotnega dihanja in gibanja, odpravljanja bolečin, nadzora nad mišicami in posledično tudi nad življenjem.

  Stres, poškodbe, večopravilnost nas samodejno napnejo in naredijo trde in toge. Trajne napetosti v mišicah ustvarjajo bolečino, utrujenost, zatekanje tkiv in sklepov, ukleščenje živcev, toge mišice pa omejijo naše gibanje in izkrivljajo držo.

  Možgani so nadzorni center za mišice. Kadar popačena drža ali bolečina vztrajata kljub krepitvi mišic, raztezanju,… lahko sklepamo, da na možganski ravni ni prišlo do spremembe, zato tudi dokončna odprava težav ni možna. Pravilne drže in gibanja se moramo zato na novo naučiti z učenjem boljše kontrole mišic in gibanja. To učenje je možno zaradi prilagodljivosti in učljivosti naših možganov. S pomočjo AEQ metode® naučimo možgane delovati drugače, kar nam omogoči nadzor nad napetostjo mišic in nad gibanjem.

  Z učenjem AEQ metode® se naučimo zaznati svojo napačno držo in spremeniti škodljive, boleče gibalne vzorce. S tem odpravimo bolečine v mišicah, hkrati pa povečamo svojo gibljivost, koordinacijo in ravnotežje.

  AEQ vaje niso namenjene krepitvi mišic, ampak občutenju in postopni sprostitvi prenapetih in bolečih mišic.

  AEQ gibi so lahkotni, neboleči in učinkoviti pri odpravljanju bolečin, primerni za vsakogar. Z rednim izvajanjem vaj izboljšamo počutje, odpravimo bolečine in postanemo boljši in učinkovitejši pri vsakdanjih dejavnostih.

  Delavnica je primerna tako za tiste ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in teorije.

  Vaje bom vodila vsak dan od ponedeljka do četrtka, ob 19:50 uri . Za 40 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM. Prvi dan vam bom predstavila metodo in potek dela, ostale dni vas bom vodila izbrano AEQ vajo, ki jo boste izvajali cca 30 min, 10 min pa bom odgovarjala na vaša vprašanja. Učili se boste štiri AEQ vaje, katere bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, ker zna biti pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Poleg dobite natančen opis vaj v pdf formatu, da boste lahko v dneh, ko se ne bomo videli, to je petek, sobota, nedelja, izvajali, raziskovali vaje sami, da jih bolje spoznate.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ vaj prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do AEQ vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in primerno z vztrajnostjo napredovali in sproščali napetosti, ki vam povzročajo bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, da bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24 h.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Delavnico vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

  Učiteljica AEQ dihanja® 1. stopnje