30-dnevni spletni AEQ program za dvig celostne čustvene zrelosti z učenko 4. stopnje AEQ metode

Podrobnosti dogodka

 • Datum in čas :

Časovnica:

15.04.2024 – 28.05.2024, ob 20:30 uri

 

15.04.2024, ponedeljek, ob 19:30 (uvodno predavanje),

Nadaljujemo v torek, 16.04.2024,

20:30 do 21:15 (30 min AEQ vaje/dihalni protokoli, 15-20 min odgovori na vaša vprašanja, razlaga)

Zaključimo v torek, 28.05.2024

Skupaj bomo 30 druženj po cca 45 min.

Program bo potekal vse dni v tednu (od nedelje do četrtka), razen petkov in sobot, ter 01.05.02024

Lokacija:

ZOOM

Cena:

300 EUR (1 oseba)

450 EUR (2 osebi-par na eni kameri)

Prijave so obvezne. Prijavite se na e-mail: lidija.jakljevic@gmail.com ali tel: 031 348 102

Prijavo potrdite s plačilom na TRR, ki vam ga posredujem na vaš e-mail ob prijavi.

Število mest je omejeno.

Prijavite se preko spodnjega obrazca.

  1 oseba [easystripe id=”491″]

  2 osebi [easystripe id=”492″]

  Kot učenka četrte stopnje AEQ metode, vas bom vodila poleg spoznavanje vaše SMA (senzorno meotorne amnezije- pomeni da smo določeno vedenje, dejanje že znali, a smo ga pozabili, npr. smo znali plavati, nato nekja časa nismo plavali in se gremo zopet učit plavanja in bomo hitreje splavali, ker smo to nekoč že znali), naprej v spoznavanje vaše SMO (senzorno motorne odtujitve – kar pa pomeni da določenega vedenja, dejanja nismo nikoli znali, npr. če nikoli nismo znali plavati, se moramo te veščine učit od začetka, kar je zahtevnejše, a še vedno mogoče, če imamo željo, cilj, da bi prišli na drugo stran brega), kar pomeni, da boste skozi vaje in razlago opazili, kakšnega gibanja, vedenja in dejanj vam manjka, da bi bili učinkovitejši v urejanju kroničnih težav. Le-te nam povedo, da se vrtimo v začaranem krogu ponavljajočih se vzorcev, ki nam ne prinesejo željenih rezultatov. Kar pomeni, da vzorci in pogojni odzivi v naši podzavesti določajo, kako se bomo v določenih okoliščinah odzvali, odziv pa je vedno enak (zgodovina se ponavlja, le igralci se menjavajo; temu rečemo tudi usoda), vse dokler ga ne spremenimo in ne ponavljamo več napak iz preteklosti. Tako opazimo in zavestno vplivamo na neželene vzorce, akcije in jih spreminjamo v vedno bolj želene rezultate.

  Za to pa potrebujemo višjo celostno čustveno zrelost, kar pomeni, da znamo s primernimi čustvi, ob primernem času, na primeren način, primerno odreagirat. Vso to znanje in izkušnje pa vam bodo omogočale izhod iz kronične nemoči (ki se je trenutno mogoče niti ne zavedate) in naprej iz kroničnih stanj v obliki bolečin, slabega spanja, slabih odnosov,…(ki pa se jih zavedate, a neveste kje je njihov vzrok).

  Nadalje bomo na programu obravnavali odnose, kjer boste jasnejše videli kaj vam onemogoča imeti kvaliteten partnerski, starševski odnos, ter kako nefunkcionalen starševski odnos negativno vpliva na otroke, ki pa so pogosto vezni člen med staršema, a to ima visoko ceno, saj imajo potem otroci kronične psihične in/ali fizične težave. Vsi pa iščemo vzorke pri otrocih, nihče oz. redki pa v neurejenem partnerskem odnosu.

  Učili se boste kako v vašem odnosu zmanjšati nemoč, sprejeti drugačnost, najti razumevanje, spoštovanje, usklajeno delovanje, ki omogočajo večjo učinkovitost delovanja celote, da bo vaš odnos vedno bolj postajal zveza dveh odraslih oseb, ki zna več problemov urediti, kot narediti, temu primerno pa se bo tudi prtisk v okolju znižal in se boste vi ter vaši otroci temu primerno razbremenili, sprostili.

  NAMEN PROGRAMA:

  • Vzpostaviti boljšo povezanost med zavestjo, podzavestjo in telesom, kar je osnova dobrega delovanja celotnega sistema – some
  • Višati čustveno zrelost in učinkovitost, kar pomeni primerno in pravočasno urejati, kar vas moti, ovira, ogroža, omejuje, in vas spravlja v kronično nemoč
  • Spreminjati neučinkovite vzorce, ki vam povzročajo vsak dan več težav, tako fizičnih kot psihičnih, v učinkovite, kjer boste več problemov, težav, uredili kot naredili, kar je značilnost odraslih.
  • Prepoznati kronično nemoč, ki vas drži ujete v določenih situacijah, okoliščinah in jo spremeniti v moč in najti primerno rešitev
  • Vspostaviti kvaliteten odnos najprej s seboj, nato še z okolico

  ČESA SE BOSTE UČILI SKOZI 30-DNEVNI PROGRAM?

  Skozi program se boste učili jasnejše videti svojo sedanjost in pravo resnico. To je mogoče skozi zniževanje SMA, SMO, ki je bila osnova za iluzijo, ki vam je omogočila videti svet lepši tudi takrat, ko to ni bil. Hkrati boste zviševali celostno čustveno zrelost ter si upali pogledati v preteklost in poiskati vzroke za neželena stanja v sedanjosti. Počasi jih boste lahko začeli spreminjati, kar je sicer kratkoročno neprijetno dejanje, a vam dolgoročno omogoča svobodo, zdravje in boljše življenje, saj znate primerno urejati akutna neravnovesja, težave reševati, dokler so še akutne. Prava sproščenost, veselje in zadovoljstvo, ki izhajajo iz telesa, pa so nagrada za to vse prej kot lahko delo urejanja nereda v sebi.

  POTEK PROGRAMA:

  • Učenje AEQ vaj, na različne načine z dodajanjem kompleksnost, da boste začutili in prepoznali vaše trenutno stanje, napetosti, nelagodja, bolečine, ki vam povzročajo kronične težave in jih odpravljali,
  • Učenje AEQ dihalnih protokolov, s katerimi boste spoznali vaš način dihanja, opazili znake nefunkcionalnega dihanja in težav, ki vam jih le-to povzroča
  • Razlaga tematik, ki bodo temeljila na vaših občutkih, spoznanjih med in po vaji
  • Odgovori na vaša vprašanja, analiza stanja, spremljanje procesov spreminjanja
  • Vsakodnevna udeležba preko spleta iz udobja vašega doma, vam omogoča bolj natančno čutiti tudi okolje v katerem ste in ga po potrebi urejati, da se boste v njem počutili udobno, sproščeno, varno
  • Na programu boste dobili podroben opis AEQ vaj v PDF formatu, da jih boste lahko izvajali in raziskovali sami tudi po zaključku programa in tako vedno bolje spoznavali svoje nezavedne vzorce, ki povzročajo neželene rezultate.

  Program je primeren tako za tiste, ki AEQ metode® še ne poznate, kot za tiste, ki želite še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ gibalnih in dihalnih vaj® ter teorije.

  Za 30 minut se bomo povezali preko aplikacije ZOOM. Vodila vas bom izbrano AEQ vajo ali dihalni protokol za tisti dan, zraven bo sledila razlaga, ki je nujen del učenja in razumevanja, kako vaje in dihalni protokoli vplivajo na kronične napetosti v telesu, ter kako z usmerjanjem pozornosti povezujete um in telo, kar vas vodi v dobro počutje, lahkotnost in svobodo. Po zaključeni vodeni vaji ali dihalnem protokolu za tisti dan bom odgovarjala na vaša vprašanja. AEQ vaje bom vodila na različen način, saj raznovrstnost zmanjša občutek začetne enoličnosti, kar je lahko pogost vzrok za odpor do vaj. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaj in bo ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaj in programa.

  Z rednim vodenim izvajanjem AEQ vaj in dihalnih protokolov prek ZOOM-a boste nerazložljiv odpor do vaj, ki je pogost vzrok pri kroničnih zakrčenostih, bistveno zmanjšali in s primerno vztrajnostjo napredovali ter sproščali napetosti, ki vam povzročajo neučinkovito dihanje, bolečine in otežujejo lahkotno gibanje.

  Za delavnico potrebujete:

  • dobro internetno povezavo, da boste imeli primerno kakovost slike, preko katere bom lahko videla, kako izvajate vajo, ki jo vodim,
  • prostor, kjer boste imeli mir, da se lahko v polnosti osredotočite na izvedbo vaje,
  • podlogo za ležanje na tleh, če vas rado zebe, pa tudi kakšno odejo.

  V kolikor zaradi nepredvidene situacije ne boste mogli prisostvovati pri vodenju vaje v živo, vam bom poslala dostop do posnetka, ki si ga boste lahko ogledali enkrat v naslednjih 24-ih urah.  Priporočam, da ste prisotni na delavnici v živo, saj posnetek nima enakega učinka na vas.

  Program vodim:

  Lidija Jakljevič,

  Učiteljica AEQ metode® 3. stopnje

  Učenka AEQ metode® 4. stopnje 3/5

  Učiteljica AEQ dihanja® 2. stopnje

  Učiteljica AEQ odnosov® 1. stopnje

  Mobi: 031 348 102,

  Mail: lidija.jakljevic@gmail.com