ZDRAVOGIBLJIVOLAHKOTNO

ZDRAVO
GIBLJIVO
LAHKOTNO

Komu verjeti, komu zaupati?

Komu verjeti, komu zaupati?

Živimo v času vse večjih manipulacij zato je nujno potrebno, da najdemo svojo resnico. Mediji nas vsakodnevno zasujejo z raznoraznimi novicami. Ene trdijo eno, druge tem nasprotujejo, ene nas zavajajo, jezijo, žalostijo,… svoj prav dokazujejo z raznoraznimi raziskavami, trditvami, statistikami,… skratka manipulirajo z nami in postanemo povsem zmedeni, ne vemo več, komu bi verjeli, kaj je resnica, do katere mere nas zavajajo, kaj je namen tega kaosa, nejasne komunikacije, postajamo žrtve…

Kot družba smo prišli zaradi kroničnega pomanjkanja časa – multitaskinga  in obilja energije, ki nam je na voljo, na zelo visoko stopnjo ločenosti med našim umom, ki ni omejen s fizikalnimi lastnostmi in je lahko v preteklosti ali prihodnosti in telesom, ki je lahko samo tukaj in zdaj, ker ga omejujejo fizikalni zakoni. Zato um prevzame ves nadzor nad telesom in ga sili prek svojih zmožnosti, a telo v obliki bolečine in nelagodja odgovarja umu, da ne zmore več, tako se zavest-um počuti, da ga je telo izdalo in mu ne zaupa več, razume ga kot nebodigatreba, ki povzroča samo težave in ga upočasnjuje. Koliko krat ste želeli postoriti še to in ono nujno opravilo=um, četudi ste čutili utrujenost-telo, a ste je ignorirali-um, četudi vas je bolelo-telo. Nismo samo organi, mišice, koža, ampak smo tudi občutki in čustva in brez te usklajenosti in povezanosti ne moremo razmišljati ‘s svojo glavo’, ker če možgani ne dobivajo ustreznih informacij iz telesa, ne morejo dajati ustreznih ukazov v telo in tako pride do motenega ali celo prekinjenega pretoka energije in nejasne komunikacije znotraj nas, kar vodi v trajne spremembe občutkov in impulzov znotraj naše some in to se vedno bolj odraža navzven. Razvijemo mnenje, da vedo drugi bolje od nas, kaj je za nas dobro, ker si ne zaupamo. Zavedati se moramo, da kakšne akcije usmerjamo v našo okolico takšne reakcije prejmemo nazaj, zato je nujna povezanost um-telo da lahko analiziramo neželene reakcij, da lahko spremenimo akcije, ki nam bodo prinesle želene reakcije.

Z vlaganjem časa in pozornosti v redno učenje AEQ vaj, je naša povezava um telo vedno boljša, omogoča nam rast in napredovanje. Vedno bolje čutimo telo, tok energije ter občutimo telesne občutke in čustva, ki so bila prej blokirana zaradi raznoraznih dogodkov, travm, strahu, nemoči, ki je bila zlorabljena s strani okolice iz preteklosti, ki danes niso več realne, a smo jih takrat potisnili globoko v podzavest, ker so bili preboleči. A strah pred njimi ostaja enak, saj zaradi ločenosti nimamo realnega občutka in nam motijo  oziroma onemogočajo jasno komunikacijo v sedanjosti. Skozi vaje in razumevanje nezavedno iz podzavesti ozavestimo in dojamemo, da nas je strah preteklosti, četudi smo v sedanjosti. Pridemo do uravnovešenja dveh polarnosti v nas: uma in telesa, ter posledično do večjega samozavedanja in samozavesti, vedno bolj smo izpopolnjeni v duhovnosti, veri, upanju, volji in željah. Tako vedno bolj zaupamo impulzom, informacijam, ki jih dobimo iz telesa in spet najdemo pot do svoje prave resnice, do svobode, ki nam je bila skozi zahtevne dogodke, ki smo jih preživeli, odvzeta. In nismo več žrtve nejasne komunikacije, manipulacij, ampak odgovorna zrela oseba, ki zna razmišljati ‘s svojo glavo’ na podlagi ustreznih informacij iz telesa.

Usodo si kujemo sami, zato je pomembno, kako si jo bomo skovali.

OSTALE NOVICE